ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Πώς να δημιουργήσεις το απόλυτο cowboy boots look

Η καουμπόικη μπότα όπως την ξέρουμε σήμερα μπήκε στη μόδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Οι καουμπόικες μπότες (cowboy boots )σχεδιάστηκαν αρχικά για πραγματικούς καουμπόηδες που ζούσαν στις αρχές του 18ου αιώνα και από τότε είναι (σχεδόν) πάντα στη μόδα.

Είναι ένα hot trend που φέτος είδαμε στις collection πολλών γνωστών οίκων και είναι ήδη πολύ popular από τις αγαπημένες μας influencer και γενικότερα στο street style fashion.

PHOTO: THE STYLE STALKER
PHOTO: THE STYLE STALKER
PHOTO: THE STYLE STALKER

Η καουμπόικη μπότα δικαιολογημένα είναι αγαπημένο παπούτσι αφού μπορεί να φορεθεί και να αναβαθμίσει πολλά και διαφορετικά looks.

Είναι οι μπότες που εμφανισιακά ξεχωρίζουν από τις άλλες αφού έχουν ένα ιδιαίτερο τακούνι και μύτη! Είναι κομμάτια statement στη ντουλάπα σου που δίνουν ταυτότητα και στυλ ακόμα και στα πιο απλά outfits! Πιο παλιά οι γυναίκες «φοβόντουσαν» να τις υιοθετήσουν στα look τους γιατί θεωρούσαν πως είναι δύσκολο να τις συνδυάσουν και να τις υποστηρίξουν, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει. Στην αγορά υπάρχουν πολλά σχέδια : flat, με τακούνι, μέχρι το γόνατο κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις tips για να δημιουργήσεις το απόλυτο cowboy boots look.

Τη καουμπόικη μπότα την έχουμε στο μυαλό μας με το κλασικό american style, δηλ. με denim . Και ναι, μπορείς να κρατήσεις και να κτίσεις ένα look με βάση αυτό. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα πολλά κρύα για να προσθέσουμε τις καουμπόικες μπότες στο look μας, αφού μπορούμε εύκολα να τα συνδυάσουμε και το φθινόπωρο με σορτς, φούστες αλλά και με ποδηλατικές βερμούδες που είναι ακόμη ένα huge trend.

PHOTO:ADAM KATZ/LE 21 EME
PHOTO: ARNOLD JEROCKI / GETTY IMAGES

Οι καουμπόικες μπότες συνδυάζονται απόλυτα με παντελόνια ή και τζιν.

Υπάρχουν δυο τρόποι να τις φορέσεις, είτε με υφασμάτινο ή τζιν παντελόνι (σωλήνα) που θα φορεθεί μέσα στη μπότα είτε με φαρδιές ή και τζιν παντελόνες. Με αυτό τον τρόπο η καουμπόικη μπότα θα φαίνετε σαν άλλο παπούτσι στα δυο διαφορετικά αυτά λοοκ. Δοκίμασε να τη συνδυάσεις με μακριά φούστα, θα εντυπωσιαστείς με το πόσο στυλάτο look θα δημιουργήσεις με τόσο απλά κομμάτια.

Είναι η μπότα που θα αναβαθμίσει την ολόσωμη σου φόρμα. Με μια ολόσωμη φόρμα δεν έχεις άλλη καλύτερη επιλογή από να την συνδυάσεις με καουμπόικες μπότες γιατί έχουν κάτι ιδιαίτερο που θα σπάσει την μονοτονία της. Το τέλειο με αυτές τις μπότες είναι ότι τις φοράς με τα πάντα, ακόμη και με μια σοφιστικέ πλεκτή φούστα. Ένα outfit με minimal ύφος όπως ένα μαύρο total look θα απογειωθεί με τέτοιου είδους μπότες.

Όταν ο καιρός χειμωνιάσει για τα καλά μην αναρωτηθείς τι θα φορέσεις με το puffer jacket σου, οι καουμπόικες μπότες είναι το παπούτσι κλειδί για ένα λοοκ που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο και θα σε κρατήσουν και ζεστή.

Εσύ πως θα συνδύαζες τις καουμπόικες μπότες σου?