ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Tips! Πώς να περπατήσετε με τακούνια: 5 χρήσιμες συμβουλές

Μετά από τόσο καιρό σε καραντίνα, υιοθετήσαμε comfy επιλογές και το να μπούμε ξανά σε τακούνια φαντάζει δύσκολο – ακόμη και τρομακτικό για μερικές από εμάς.

Ανεξάρτητα από την περίσταση, σας έχουμε 5 σωτήριες συμβουλές για το πώς να κάνετε μια σέξι εμφάνιση με αυτοπεποίθηση, χωρίς πόνο ή αδέξιες κινήσεις.

Ας ξεκινήσουμε!

Συμβουλή 1η: Περπατήστε πατώντας πρώτα το τακούνι και μετά τα δάχτυλα – όχι το αντίστροφο

Μάθετε πώς να περπατάτε με τον σωστό τρόπο! Αν θέλετε να περπατήσετε σε ψηλά τακούνια σαν επαγγελματίας, πρέπει να ξεχάσετε το περπάτημά σας με τα flat παπούτσια. Να θυμάστε πάντα να πατάτε το τακούνι πρώτα και μετά τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό το κόλπο θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερη ισορροπία και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν φυσικό τρόπο περπατήματος.

Συμβουλή 2η: Μικρά βήματα

Προσπεράστε τις άβολες στιγμές και κερδίστε περισσότερη ισορροπία κάνοντας μικρά βήματα, όχι όμως πολύ μικρά. Όταν περπατάτε με τακούνια, αντί να κάνετε μεγάλα βήματα για να φτάσετε στον προορισμό σας, προσπαθήστε να κάνετε γρήγορα και μικρά. Αυτό το τέχνασμα θα σας επιτρέψει να νιώσετε την ελευθερία της κίνησης και να σταματήσετε να ανησυχείτε για το πώς φαίνεστε. Νιώστε λοιπόν ο εαυτός σας!

Συμβουλή 3η: Γείρετε το σώμα λίγο πίσω

Αρχίζετε να αισθάνεστε κουρασμένες ή να χάνετε την ισορροπία σας; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσετε να περπατάτε με χάρη! Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωστή στάση του σώματός σας, αυτό είναι ένα μεγάλο #not. Περπατήστε με αέρα και καλύψτε οποιαδήποτε αδυναμία. Πώς; Απλά προσπαθήστε να γείρετε ελαφρώς προς τα πίσω. Αυτό το κόλπο θα εξουδετερώσει την τάση του να πηγαίνετε προς τα εμπρός όταν περπατάτε στα τακούνια – κάτι που πραγματικά δείχνει άχαρο.

Συμβουλή 4η: Ευθεία γραμμή – μάτια στον στόχο!

Όταν φανταζόμαστε τον εαυτό μας να πετυχαίνει κάτι, τότε το καταφέρνουμε! Επομένως, οραματιστείτε τον εαυτό σας να περπατάει σε ευθεία γραμμή έχοντας τα μάτια σας στραμμένα στον στόχο και ξεκινήστε να περπατάτε με χαμόγελο. Το κόλπο εδώ είναι να μην κοιτάζετε κάτω ή τα τακούνια σας. Το ‘χετε κορίτσια, απλά #walkhappy!

Συμβουλή 5η: Γεωμετρία – Συμμετρική ισορροπία

Κρατήστε τα βήματά σας μικρά και προσθέστε μια μικρή καμπύλη στα πόδια σας (από έξω προς τα μέσα). Η κίνηση του τόξου θα σας προστατεύσει από το ολισθηρό πάτωμα. Η προσθήκη μιας μικρής κίνησης στα βήματά σας προς το εσωτερικό του ποδιού θα βοηθήσει το πόδι σας να ταιριάζει καλύτερα στο παπούτσι και το αντίστροφο. Κατακτήστε την τέχνη της ισορροπίας πάνω σε τακούνια καθώς ασκείτε πίεση στο εσωτερικό του ποδιού.

Κάντε λοιπόν τα μαγικά σας ακολουθώντας τις συμβουλές και τα τρικ που σας προτείνουμε και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

Δεν ξεχνάμε: τα μάτια στον στόχο περπατώντας χαριτωμένα προς αυτόν, φανταζόμαστε ότι περπατάμε σε μια ευθεία γραμμή ασκώντας μια ελαφριά πίεση στο εσωτερικό του ποδιού, κλίνουμε ελαφρώς προς τα πίσω και “κατακτούμε τον κόσμο” όπως η Marilyn Monroe!

Διαβάστε επίσης:

Γυναικεία καλοκαιρινά παπούτσια: Οι πιο hot τάσεις της σεζόν

MULES: the hottest trend of this summer